Over ons

The Differences Events, DJ and more

The Differences is een idee van Marcel van Lith en Ruud Römer. Wat als grap begon na een feestvakantie is snel gegroeid tot een volwaardig bedrijf voor feesten in Zuid-Holland en daarbuiten.

Marcel en Ruud kennen elkaar al ruim 20 jaar via korfbalvereniging Refleks in Rijswijk. Een aantal keer per jaar waren er verenigingsfeesten. Hier kwamen Marcel en Ruud op vroege leeftijd voor het eerst in aanraking met het DJ vak. Al snel werden de activiteiten uitgebreid en werden er steeds meer spullen aangeschaft van de opbrengsten. Ondertussen zijn we sinds 2012 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als V.O.F. en zijn we alleen maar verder gegroeid. Zo draaien we nu over de 100 feesten per jaar en doen we meer dan alleen draaien op een feest.

In de afgelopen jaren hebben we onze activiteiten uitgebreid. Zo zijn we in 2014 gestart met het verhuren van onze fotobooths via onze dochteronderneming www.feestgastenboek.nl. Dit is natuurlijk de ideale combinatie met onze drive-in disco. Onze fotobooths zorgen voor een heleboel plezier op de feesten omdat mensen zelf een foto kunnen maken door op het scherm te drukken. De foto kan dan ook nog eens direct worden afgedrukt ook als aandenken.

In 2015 kregen wij de kans om ons eerste grote evenement te gaan organiseren. De organisatie van Koningsdag in de Strijp stopte ermee en wij vonden dat het niet mocht stoppen. Daarom zijn we er ingestapt en we mogen wel zeggen dat dit succesvol is. Ieder jaar komen er honderden mensen feesten tijdens Koningsnacht en komen er duizenden mensen op de vrijmarkt af. Natuurlijk is er op Koningsdag ook genoeg te doen qua entertainment. Wij sluiten zeker niet uit dat er meerdere evenementen zullen volgen.

Al geruime tijd groeiden wij uit onze opslag en was het tijd voor de volgende stap. In 2018 kregen wij de sleutel van ons bedrijfspand waarmee we direct een kantoor, grote opslag, en plek hebben om klanten te ontvangen. Dit bied ook de kansen om uit te breiden op andere vlakken. Dit zijn wij dan ook gaan doen door het verhuren van spullen. Zo kan je bij ons terecht voor onder andere geluidsapparatuur, partytenten en statafels voor je feest thuis waar misschien geen DJ nodig is.

Door onze jarenlange werkzaamheden in deze branche hebben wij veel contacten gelegd met onder andere zangers, fotografen en locaties zodat wij je daar eventueel ook bij kunnen helpen, wel zo gemakkelijk als je op zoek bent naar een betrouwbaar bedrijf voor jouw feest.

In verband met de snelle groei vanaf het begin kwamen we er al snel achter dat we niet alles samen konden draaien als duo. Dat deed ons besluiten om feesten alleen te gaan draaien en opzoek te gaan naar een aantal DJ's die vast voor ons wilde gaan draaien. Daarbij staat onze gedachten van een feest voorop en die moet dan ook overeenkomen met onze DJ's. Hieronder stellen we onze vaste DJ's even aan je voor. We hebben nog ook een aantal DJ's als back-up die voor ons draaien in geval van bijvoorbeeld ziekte.


Ruud Römer

Ruud is geboren in 1991 en woont in Rijswijk waar ook ons bedrijf gevestigd is. Na een vaste baan te hebben gehad is hij nu parttime aan de slag gegaan bij een apotheek om zich te kunnen richten op The Differences. Binnenkort zal Ruud ook deze baan laten vallen en zich alleen nog maar gaan richten op The Differences en Feestgastenboek.nl.

Marcel van Lith

Marcel van Lith is geboren in 1985 en woont ook in Rijswijk. Na een opleiding ICT te hebben voltooid in 2005 is hij aan de slag gegaan bij een grote 2de hands autodealer waar hij ruim 12,5 jaar heeft gewerkt. In 2018 is Marcel zich volledig gaan richten op The Differences en Feestgastenboek.nl.

Davey Bokkers

Davey is 1 dag jonger dan Ruud en is ook woonachtig in Rijswijk. Doordeweeks is hij werkzaam als elektromonteur. In het weekend draait hij zo nu en dan voor The Differences. Davey kwam in aanraking met het draaien toen The Differences net was gestart en heeft het hier ook geleerd. Iemand uit onze eigen school dus hij weet precies wat de filosofie is van het bedrijf.

DAIM

Deze man draait vooral in clubs en grote festivals maar af en toe staat hij achter de draaitafels voor ons op verschillende feesten. Naast het draaien ligt zijn passie ook in het produceren van nummers. Deze zijn te vinden op Spotify.


Benieuwd hoe wij draaien? Luister dan eens naar ons live mixtape op onze Soundcloud pagina.